Esiintyjät

III Saimaa Jazz Festival

Järjestyksessään kolmas Saimaa Jazz Festival järjestetään 16.-18.6.2023 osana S Creatives Festivaalia!

Saimaa_Jazz_ikoni_aalto_pieni

Perjantai 16.6.

Saimaa-Square-Kerkka

Perjantai 16.6.  |  19:00  |  Hotel Hospitz

Jamit Hotel Hospitzin terassilla

III Saimaa Jazz Festival alkaa kesäkuussa jameilla Saimaan rannalla.

Jari Perkiömäki - saksofoni, jami-isäntä
Aleksis Liukko - piano
Jarmo Hiekkala - basso
Tomi Kämäräinen - rummut


Vapaa pääsy

Järjestää: Olavin Jazz ry
Yhteistyössä: Hotel Hospitz, Nova Records.

Saimaa_Jazz_ikoni_linna_pieni

Launtai 17.6.

Aili-Ikonen-by-Heli-Blafield-kopio

Lauantai 17.6.  |  19:00  |  Kulttuurikellari, Savonlinna

Aili Ikonen - Helposti palavaa

Suomen ykkösjazzlaulajaksi tituleerattu Aili Ikonen julkaisi neljännen soololevynsä helmikuussa. Teemallisesti levy käsittelee oman paikan hahmottamista tässä ajassa, eri rooleissa: ihmisenä, naisena, osana yhteiskuntaa, osana suurempaa jatkumoa, osana sukupolvien ketjua. Ikonen tuo keikalle mukanaan luottokvintettinsä, jonka kanssa hän on tehnyt yhteistyötä jo 10 vuoden ja viiden albumin verran.

Herkkänä, mutta samalla vahvana tulkitsijana tunnettua Ikosta on kuultu laaja-alaisesti niin aikamme huippuartistien kanssa kuin solistina eri kokoonpanoissa kuten Radion sinfoniaorkesteri, Tampere Filharmonia ja Umo Helsinki Jazz Orchestra. Ikonen tunnetaan nykyisin myös a cappella -yhtye Rajattoman jäsenenä.

Aili Ikonen - laulu, viulu, sävellys ja sanoitus
Janne Toivonen - trumpetti
William Suvanne - saksofonit ja huilu
Tuomas J. Turunen - piano
Mikko Pellinen - basso ja sovitukset
Mikko Arlin - rummut

Järjestää: Olavin Jazz ry
Yhteistyössä: Nova Records, Savonlinnan Kulttuurikellari

Saimaa-Square-joakim

Sunnuntai 18.6.  |  19:00  |  Kulttuurikellari, Savonlinna

Sointi Jazz Orchestra & Joakim Berghäll: Turta - Benumbed

Sointi Jazz Orchestra esittää Savonlinnan Kulttuurikellarilla baritonisaksofonille ja jazzorkesterille sävelletyn kuusiosaisen sarjan nimeltä Turta - Benumbed. Kouluväkivallasta kertovan, omakohtaisista kokemuksista ammentavan kokonaisuuden solistina ja säveltäjänä toimii mm. Ismo Alangon yhtyeestä ja Helsinki-Cotonou Ensemblestä tuttu savonlinnalaislähtöinen Joakim Berghäll. Turta teoksen lisäksi konsertissa kuullaan big band -sovituksia Berghällin varhaisemmasta tuotannosta, jota on julkaistu mm. Berghäll Brothers Big Bandin ja Joakim Berghäll Dark Roast 006 -yhtyeiden levyillä

Saimaa Jazz Festivaalin konsertti on osa Sointi Jazz Orchestran 10-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Sointi Jazz Orchestra on nuorten ammattilaisten syksyllä 2013 perustama yhtye, jonka taiteellisena johtajana toimii yhtyeen perustanut savonlinnalaislähtöinen Rasmus Soini. SJO tunnetaan persoonallisesta ja yllättävästä big band -perinnettä uudistavasta soundistaan, joka syntyy epätavallisesta instrumentaatiosta ja tuoreista vaihtosoittimia hyödyntävistä sovituksista. Yhtye toteuttaa vuosittain uusia juuri sille räätälöityjä konserttikokonaisuuksia, joiden solisteina on vieraillut omaäänisiä taiteilijoita aina Juhani Aaltosesta Aili Ikoseen ja Mathias Eickistä Maria Faustiin. Yhtye pyrkii ennakkoluulottomasti tekemään asioita toisin eikä se kaihda ilmaisussaan eri tyylilajien luovaa yhdistelyä. SJO:n konsertit vievät kuulijan musiikkimatkalle, joka pitää otteessaan ensiminuuteista viimeiseen sointuun asti.

Järjestää: Olavin Jazz ry
Yhteistyössä: Nova Records, Savonlinnan Kulttuurikellari, Sointi Jazz Orchestra