Esiintyjät

IV Saimaa Jazz Festival

Järjestyksessään neljäs Saimaa Jazz Festival järjestetään 5.-7.4.2024!

Saimaa_Jazz_ikoni_aalto_pieni

Perjantai 5.4.

TRESTANGO-CD-KANSIKUVA

Perjantai 5.4.  |  19:00  |  Kulttuurikellari, Savonlinna

Argentiinalaisen tangon ilta – Gardel, Mononen, Naulais, Piazzolla

Savonlinnalainen Trio Tanguango on yksi Suomen johtavia argentiinalaisen tangon ja tango nuevon yhtyeitä. IV Saimaa Jazz Festivalin avajaiskonsertti on osa trion eri puolille Suomea ja Eurooppaa ulottuvaa konserttikiertuetta, jolla yhtye juhlii 10-vuotista taivaltaan. Konsertissa kuullaan argentiinalaisten Carlos Gardelin ja Ástor Piazzollan sekä ranskalaisen Jérôme Naulaisin tangoja juuri julkaistulta trion kolmannelta albumilta Très Tango! sekä trion kahdelta ensimmäiseltä albumilta Tanguango ja Hotel Tango.

Trio Tanguangon muodostavat pitkän linjan ammattimuusikot Susanna Mieskonen-Makkonen, Kirsi Laamanen ja Maija Teikari. Trio on esiintynyt viime vuosina kotimaan lisäksi mm. Georgiassa, Saksassa, Unkarissa ja Venäjällä. Trion sovituksista ja levytuotannoista vastaa Matti Makkonen.

Trio Tanguangon Très Tango! -albumi julkaistiin loppukesällä 2023 CD- ja Vinyyliformaatissa. Sille on taltioitu yhdeksän argentiinalaisen Ástor Piazzollan (1921-1992) tangoa ja yksi ranskalaisen Jéröme Naulaisin (1951-) tango. Yhtyeen kahta edellistä albumia (Tanguango, 2015 ja Hotel Tango, 2017) ovat kiittäneet niin yleisö kuin kriitikot ja ne ovat saaneet hyvin soittoaikaa erilaisilla radiokanavilla niin koti- kuin ulkomailla. Yhtye on myös julkaissut kolme musiikkivideota. Kotimaan ja Euroopan lisäksi Trio Tanguango on konsertoinut pandemia-aikana etänä Etelä-Amerikan tangomaissa Argentiinassa, Paraguaissa ja Uruguaissa.

Trio Tanguangon musiikkivideoita:
Tanguísimo 
Tango del Ángel 
Contrabajeando

Trio Tanguango
Susanna Mieskonen-Makkonen (viulu)
Kirsi Laamanen (harmonikka)
Maija Teikari (piano)

Konsertin kesto n. 2h
Liput ennakkoon nettilippu.fi tai ovelta puoli tuntia ennen konserttia

Järjestää: Olavin Jazz ry
Yhteistyössä: Nova Records, Savonlinnan Kulttuurikellari

Saimaa_Jazz_ikoni_linna_pieni

Launtai 6.4.

Elena-Mindru_by-Andrei-Budescu

Lauantai 6.4.  |  18:00  |  Kulttuurikellari, Savonlinna

Savonlinna Big Band feat. Elena Mindru, johtaa Marjo Riihimäki

Savonlinna Big Band esiintyy Saimaa Jazz Festivaalilla solistinaan upeaääninen laulajatar Elena Mindru. Kansainvälisen tason jazzlaulaja Elena Mindru on elävöittänyt suomalaista musiikkielämää jo vuosikymmenen ajan karismaattisella esiintymisellään. Konsertin musiikki on Mindrun ja pianisti Tuomas Turusen säveltämää. Luvassa on mielikuvituksekkaita, omaperäisiä ja hienostuneita kappaleita, jotka sivuavat taiderockin, jazzin ja suomalaisen kansanmusiikin maailmoja. Ainutlaatuisen konsertin kapellimestarina toimii valloittava ja yleisönsä ottava Marjo Riihimäki. Kulttuurikellari tulee taatusti olemaan taas täynnä, joten hanki lippusi jo ennakkoon!

Savonlinna Big Band
Marjo Riihimäki (kapellimestari)
Elena Mindru (laulu)
www.elenamindru.com/fi/

Konsertin kesto n. 2h

Järjestää: Olavin Jazz ry
Yhteistyössä: Nova Records, Savonlinna Big Band, Savonlinnan Kulttuurikellari

Saimaa_Jazz_ikoni_aalto_pieni

Sunnuntai 7.4.


DSC4997-1

Sunnuntai 7.4.  |  18:00  |  Savonlinnan Tuomiokirkko

Afrikkalaisen Gospelmusiikin konsertti

IV Saimaa Jazz Festivaalin ensimmäisen tapahtumaviikonlopun päättävässä konsertissa esiintyy gospel-laulaja Bunny Asila yhtyeineen – jossa kahdeksan artistia, taustalaulajia ja muusikoita. Luvassa on eloisaa musiikkia niin, että Asila varmuudella mm. pyytää yleisöä laulamaan ja tanssimaan afrikkalaisten rytmien mukana. Kenialainen Asila on asunut jo usean vuoden ajan Helsingissä, josta käsin hän säännöllisesti matkustaa esiintymään eri puolille maailmaa – kuluvan vuoden aikana mm. Sveitsin Gospelkuoron solistina Züricihissä sekä Pariisin ja Tokion Gospelkuorojen solistina.

Olavin Jazz ry:n puheenjohtaja Matti Makkonen aloitti yhteistyön Bunny Asilan kanssa noin neljä vuotta sitten. Yhteistyön tuloksena alkukesällä 2022 Suomessa vieraili kuuden viikon mittaisella kiertueella kahdeksanhenkinen Hillside Band Nairobista Keniasta ja osin samoja kenialaisia muusikoita kuullaan myös nyt Saimaa Jazz Festivalilla Bunny Asilan kanssa.

Kesäkuussa 2024 Asilan ja Makkosen yritykset järjestävät Nakurussa Keniassa kuorofestivaalin, jonne osallistuu kuorolaulajia erityisesti eri puolilta Itä-Suomea. Luvassa on työpajoja ja konsertteja paikallisten kuorojen kanssa, joissa mm. lauletaan yhdessä swahilin kielellä. Ja matka päättyy luonnollisesti useamman päivän mittaiseen safariin

Bunny Asilan Youtube-kanava.

I Savannah Song Choir Festival in Kenya 5.-13.6.2024
Lisätiedot, hinnat ja ilmoittautuminen: www.affinchoirfestival.com

Bunny Asila (laulu) yhtyeineen (Kenia)

Konsertin kesto noin 1 tunti.

Konserttiin on vapaa pääsy.
Vapaaehtoinen käsiohjelmamaksu 20/15 € ennakkoon nettilippu.fi (jolloin maksutositetta vastaan saa käsiohjelman ovelta) tai ovelta puoli tuntia ennen konserttia.

Järjestää: Olavin Jazz. Yhteistyössä: Nova Records, Savonlinnan seurakunta